Browsing All Posts published on »September, 2009«

28 Shtatori, dita e së drejtës për të ditur – Prokuroria pa adrese

September 29, 2009

0

Lëvizja FOL, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut(YIHR) dhe Qendra për Politika dhe Avokim(QPA), kanë mbajtur sot konferencën për media, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të së Drejtës për të Ditur, ku kanë shpallur institucionin më të hapur dhe institucioni më të mbyllur. Deklaratë për shtyp: Sot, 28 Shtatori është Ditën ndërkombëtare […]

Letër drejtuar Kryeministrit të Kosovës – Qeveria e Kosovës dhe Kuvendi sa më parë të themeloj institucionet më të larta të drej

September 21, 2009

0

Letra e përbashkët të Lëvizjes FOL dhe Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ), dërguar sot Kryeministrit të Republikës së Kosovës z. Hashim Thaçi për çështje të lidhura me funksionimin e Sistemit të Drejtësisë në vend. 21 Shtator 2009, Prishtinë Për: Kryeministrin e Republikës se Kosovës, z. Hashim Thaçi, Kopje: Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Z. Jakup […]

Organizatat kerkojne zbardhjen e financimeve

September 20, 2009

0

17/09/2009: “Lufta kunder korrupsionit duhet te nise nga partite politike te cilat ne raportin e fundit te Transparency International u klasifikuan si sektori me i korruptuar ne Kosove”. Ky eshte vleresimi i dy organizatave jo qeveritare KDI dhe Fol, te cilat ne diten e pare te punes se legjislativit, kerkuan nga Kuvendi miratimin e projektligjit […]

Lëvizja FOL i drejtohet Gjykatës Kushtetuese për Protokollin

September 20, 2009

2

Prishtinë, 15 Shtator 2009 I nderuari z. Hasani, Duke u bazuar në nenin 112, alineja 1 , mbi përgjegjësinë e Gjykatës Kushtetuese, në mbështetje të nenit 113 alineja 7 dhe nenit 32 , të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, me këtë letër po ju shprehim shqetësimin tonë ndajë nënshkrimit të njëanshëm të Protokollit për Bashkëpunimin […]