Browsing All Posts published on »May, 2009«

ICO të bëj publik emrat e kandidatëve për 3 gjykatësit ndërkombëtar të Gjykatës Kushtetuese

May 20, 2009

Comments Off on ICO të bëj publik emrat e kandidatëve për 3 gjykatësit ndërkombëtar të Gjykatës Kushtetuese

Me 16 Maj, Kuvendi i Republikës Kosovës votoj për gjashtë anëtarët vendor të Gjykatës Kushtetuese të Kosovës. Pra, në këtë mënyrë Kuvendi përmbushi një obligim kushtetues. Duke vlerësuar përpjekjet për ta funksionalizuar këtë institucion, nuk mund të jemi indiferent ndaj mënyrës së votimit që deputetet aplikuan me këtë rast. Mexhide Demollit, zyrtare për komunikim me […]

Ofertë për sigurimin e Policisë së Kosovës

May 13, 2009

1

Vjedhja brenda ndërtesës së Policisë së Kosovës pa dyshim që përbën një rast të rëndë dhe kërcënim serioz për sigurinë në vend. Përderisa trajtimi aspak profesional i organeve të policisë kundrejt këtij rasti është tejet shqetësues për qytetarët dhe sigurinë e tyre. Mexhide Demolli, zyrtare për Komunikim me Publikun në FOL ’08 deklaroj: “Jemi të […]

FOL ’08 i dërgon letër Komisionit Evropian dhe Këshillit të Evropës për çështjen e tarifave të rrymës

May 4, 2009

0

Aksioni Qytetar FOL ‘ 08, ashtu siç edhe ka paralajmëruar, sot i ka dërguar letër Komisionit Evropian dhe Këshillit të Evropës, përkitazi me procesin e ngritjes së tarifës së energjisë elektrike. FOL ’08 përmes këtyre letrave ka shprehur shqetësimin me shkeljen e të drejtave politike të qytetareve në një shoqëri demokratike nga ana e institucioneve […]

Punë për të pa-punët dhe drejtësi për punëtorët

May 1, 2009

0

1 Maj 2009, Prishtinë: Sot me 1 Maj 2009 në ditën ndërkombëtare të të drejtave të punëtorëve Aksioni Qytetar FOL’08 së bashku me Sindikatën e punëtorëve të Ndërmarrjes Tregtare Shoqërore “Gërmia” kanë protestuar përballë ndërtesës së Ministrisë së Shërbimeve Publike me moton “Punë për të pa-punës dhe drejtësi për punëtorët”. 1 Maji shënon Ditën Ndërkombëtare […]