Browsing All Posts published on »April, 2009«

Protestë me 1 Maj , ora 12:00, para Qeverisë së Kosovës

April 29, 2009

0

Aksioni qytetar FOL 08 dhe Sindikata e Pavarur e NTSH “Gërmia” do të protestojmë kundër shkeljeve të të drejtave të punëtorëve në Kosovë, në veçanti të atyre punëtorëve që preken nga procesi i korruptuar dhe jo transparent i privatizimit. Protesta, do të mbahet me 1 Maj(e premte), në ora 12:00, para ndërtesës së Qeverisë së […]

FOL ’08 takohet me zëvendësministrin e punëve të brendshme, Fatmir Xhelilii

April 29, 2009

0

Prishtinë, 29 prill 2009 – Aksioni Qytetar Fol ’08 është takuar sot, me Zëvendësministrin e Punëve të Brendshme(MPB), Fatmir Xhelili. Në këtë takim është diskutuar për mungesën e legjislacionit në fushën e përgjimeve. Fol ’08 kërkoj nga zëvendësministri që të shqyrtohet mundësia e një nisme legjislative, konkretisht Ligji për Përgjimet, me anë të së cilës […]

Kuvendi i Kosovës dështoi të mbroj interesin publik

April 16, 2009

0

Prishtinë, 16 prill 2009: Më 15 prill 2009, Zyra e Rregullatorit për Energji vendosi përfundimisht që t’i ngrit tarifat e energjisë elektrike për 2.5%. Aksioni Qytetar FOL’08 së bashku me 5 organizata tjera në nivel Kosove (Syri i Vizionit, Instituti Demokratik i Kosovës, Community Building Mitrovica, Qendra Kosovare për Bashkëpunim Ndërkombëtar dhe Iniciativa për Progres) […]

Tubim para ZRrE-së për të kundërshtuar ngritjen e tarifës së energjisë elektrike

April 1, 2009

1

Prishtinë, 1 Prill 2009 – Aksioni Qytetar FOL ’08, Iniciativa për Progres(INPO), Instituti Demokratik i Kosovës(KDI) dhe Nisma e të Rinjve për të Drejtat e të Njeriut (YIHR), kanë mbajtur sot një tubim simbolik para Zyrës së Rregullatorit të Energjisë për ti rikujtuar këtij institucioni peticionin e nënshkruar nga 10529 qytetar dhe për të kundërshtuar […]