Reforma e pushtetit lokal dhe zgjedhjet

December 3, 2009

0

    Prishtinë  3 dhjetor 2009: Lëvizja FOL, Instituti Ballkanik i Politikave si dhe Instituti i Prishtinës për Studime Politike, kanë  mbajtur sot tryezën “Reforma e pushtetit lokal dhe zgjedhjet”.  Qëllimi i kësaj tryeze ishte nxitja e diskutimit në mes të shoqërisë civile dhe politike për reformat në pushtetin lokal dhe mundësisë së krijimit të më shumë […]

Posted in: Lajme

Regresi i Kosovës drejt integrimeve Evropiane

October 29, 2009

0

Cila është situata në Kosovë nga këndvështrimi zyrtar i Bashkimit Evropian? Prishtinë, 28 Tetor 2009 – Lëvizja FOL, sot ka reaguar përmes një aksioni rrugor ndaj të gjeturave të Raportit të Progresit 2009 për Kosovën nga Komisioni Evropian. Ky raport ka identifikuar mangësi substanciale në funksionin e institucioneve shtetërore përderisa ka tërhequr vërejtjen në probleme […]

Posted in: Lajme

28 Shtatori, dita e së drejtës për të ditur – Prokuroria pa adrese

September 29, 2009

0

Lëvizja FOL, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut(YIHR) dhe Qendra për Politika dhe Avokim(QPA), kanë mbajtur sot konferencën për media, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të së Drejtës për të Ditur, ku kanë shpallur institucionin më të hapur dhe institucioni më të mbyllur. Deklaratë për shtyp: Sot, 28 Shtatori është Ditën ndërkombëtare […]

Posted in: Lajme

Letër drejtuar Kryeministrit të Kosovës – Qeveria e Kosovës dhe Kuvendi sa më parë të themeloj institucionet më të larta të drej

September 21, 2009

0

Letra e përbashkët të Lëvizjes FOL dhe Forumit për Iniciativa Qytetare (FIQ), dërguar sot Kryeministrit të Republikës së Kosovës z. Hashim Thaçi për çështje të lidhura me funksionimin e Sistemit të Drejtësisë në vend. 21 Shtator 2009, Prishtinë Për: Kryeministrin e Republikës se Kosovës, z. Hashim Thaçi, Kopje: Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Z. Jakup […]

Posted in: Lajme

Organizatat kerkojne zbardhjen e financimeve

September 20, 2009

0

17/09/2009: “Lufta kunder korrupsionit duhet te nise nga partite politike te cilat ne raportin e fundit te Transparency International u klasifikuan si sektori me i korruptuar ne Kosove”. Ky eshte vleresimi i dy organizatave jo qeveritare KDI dhe Fol, te cilat ne diten e pare te punes se legjislativit, kerkuan nga Kuvendi miratimin e projektligjit […]

Posted in: 1

Lëvizja FOL i drejtohet Gjykatës Kushtetuese për Protokollin

September 20, 2009

2

Prishtinë, 15 Shtator 2009 I nderuari z. Hasani, Duke u bazuar në nenin 112, alineja 1 , mbi përgjegjësinë e Gjykatës Kushtetuese, në mbështetje të nenit 113 alineja 7 dhe nenit 32 , të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, me këtë letër po ju shprehim shqetësimin tonë ndajë nënshkrimit të njëanshëm të Protokollit për Bashkëpunimin […]

Posted in: Lajme

Në ndjekje të pasurisë se zyrtarëve të lartë

August 7, 2009

2

(Botuar ne gazeten Koha Ditore me 7 Gusht 2009) Kuvendi i Republikës së Kosovës e ka miratuar në parim Ligjin për Deklarimin dhe Kontrollin e pasurisë së Zyrtareve të Lartë Publik. Ky ligj përbën një hap qenësore të Legjislativit të vendit për të vendosur kornizë të mirëfilltë juridike për të parandaluar dhe luftuar korrupsionin. Përderisa […]

Posted in: Njoftime